Resipi Naget Ayam Homemade
BAHAN-BAHAN:
300g daging ayam | dikisar halus.
2 sudu teh garam Oregano
lada sulah
lada hitam
herbes de provence (mix herbs)
CARA MEMASAK:
1. Gaul sebati semua bahan dengan isi ayam (letak semua herba ikut citarasa anda). Boleh bentukkan bulat, panjang atau ikut kesukaan masing-masing.
2. Salut adunan ayam dengan telur.
3. Kemudian salut lagi dengan bread crumb, ulangi sekali lagi.
4. Dengan api sederhana panaskan kuali dengan tuang minyak secukupnya. Goreng sampai Masak kuning keemasan. Angkat toskan Minyak.
5. Sudah siap boleh cicah dengan sos kegemaran anda.
INFO:
- Kalau suka boleh letak keju dalam adunan ayam tersebut.
- Kalau hendak frozenkan. Salut siap-siap dan letak dalam bekas kedap udara dan simpan dalam peti sejuk. Ketika simpan dalam bekas selang selikan dengan plastik supaya tidak melekat dan senang untuk diambil.
No comments:
Post a Comment