Sunday, March 1, 2020

Biskut Koko Crunch

Image result for biskut coco crunch

Resipi Biskut Koko Crunch


Bahan-bahan diperlukan: 

  • 1 kg coklat compoun 
  •  50 g cocoa butter 
  •  150 g badam cencang panjang (dipanggang) 
  •  200 g koko crunch mini 
  •  150 g bubble rice (dipanggang) 
  •  150 keping acuan kertas 
  •  100 g gula-gula manik warna-warni (bahan hiasan)


Cara menyediakan dan memasak: 

  1. Cairkan coklat compoun secara double boiler. 
  2.  Angkat dan masukkan cocoa butter. Kacau sehingga sebati. 
  3.  Masukkan badam cencang panjang, koko crunch, dan bubble rice ke dalam mangkuk besar dan gaul sehingga sebati. 
  4.  Masukkan ke dalam acuan kertas dan taburkan gula-gula manik warna-warni. 
  5.  Biarkan sejuk dan beku. 
  6.  Simpan di dalam bekas kedap udara.




No comments:

Post a Comment